FILS - nova creació

FILS

dansa i marioneta per un parc

Fils és una peça participativa de dansa contemporània amb una marioneta on la poesia visual ens parla sobre el poder de la relació entre cossos i objectes, una relació que es desenvolupa a través de la metàfora dels fils. Com sentir els altres cossos en aquesta relació?

La història de Fils és la cerca de relacions en un món on cada persona viu aïllada en la seva condició, en la seva situació, en les seves pors. És un món on els fils poden atrapar-nos així com ajudar-nos a sortir de la solitud, tot depèn de com els utilitzem. Llavors, com podem construir una comunitat i sentir que vivim en una xarxa de fils i relacions que ens millora i ens acosta com a persones?
Els fils creen una connexió entre tot el que succeeix, els fils ens uneixen amb les nostres famílies, els amics, oles persones amb les quals compartim camins. Els fils mantenen la connexió en la distància.


Fils és la segona part d'una àmplia recerca escènica començada en el 2020 i que preve una posada en escena en teatre i una creació site specific per a parcs infantils.


El plantejament d'aquestes dues versions no neix com a adaptació de la versió teatral per al carrer: la idea és contar la mateixa història, la d'una comunitat i de com podem construir relacions entre tots i totes a partir de les connexions, els fils, en el nostre quotidià.

S'investigaran, llavors, les diferències coreograficas i narratives en aquests espais, d'un costat el teatre amb el seu maquina escènica, i de l'altre un parc amb els seus significats socials i culturals.Per a tots els públics, edat a partir dels 5 anys
Gènere: dansa, marionetes
Espai: Parc infantil site specific


ESTRENA: 26 de maig 2023 al Festival TAC de ValladolidFITXA ARTÍSTICA

Coreografia i interpretació Antonella D'Ascenzi
Assessorament dansa Toni Mira
Diseño d'espai sonor Roger Blasco
Musica Adrián Berenguer
Realizació d'objectes i titelles Antonella D'AscenziIMG_1890
IMG_2057
IMG_1981
IMG_2067
IMG_1966
IMG_1926
IMG_1994
IMG_1989
IMG_2017
IMG_1990
IMG_1957
IMG_2092
IMG_1986
IMG_1931
IMG_1971
IMG_1906
IMG_1924

CON EL APOYO DE

RESIDENCIES


Can Gassol, centro de residencias artísticas de Mataró (Catalunya)

Circuito CLAPS, Brescia Italia


DISTRIBUCIÓ


Fani Benages
fani@fanibenages.com
+ 34 654 925 551

Projecte guanyador de la beca #SOSCultura de la Fundació Carulla


de la Beca de Recerca i Innovació del OSIC - Generalitat de Catalunya


Residencia d'investigació en el Institut Internacional de la Marioneta de Charleville-Mézièrs (França)