Piccolo Circo de fil

News

 

 

Get in Touch

 

Email: info@antonelladascenzi.com

Phone: +34 622 887 775

 

PICCOLO CIRC

de fil

TEATRE VISUAL per a PÚBLIC FAMILIAR

PICCOLO CIRC DE FIL

 

 

 

Com somiar amb un Circ en miniatura

ESTRENA del 12 al 14 de Setembre 2014 en

la FIRA TÀRREGA

 

Sinopsi

 

Existeixen històries que comencen a explicar-se des del final, quan un Circ tanca i l'única marioneta aprendiza que s'ha quedat - o que ha estat oblidada - pansa el seu temps a netejar i posar en ordre el Piccolo Circ. Amb una mica de fantasia transformarà les ocupacions més avorrides en meravellosos jocs, danses i històries que recorreran les aventures del Piccolo Circ pel món, fins a arribar al seu somni d'arribar a ser funámbula... És un món que té una rutina fora de les regles comunes dins d'una arquitectura poètica, grotesca, irònica.

Objectes quotidians s'animaran i es convertiran en personatges, en un joc que recorda la capacitat, que només es té en la infància, de transformar el món que ens envolta en un joc de la fantasia.

 

 

RESIDENCIES

 

PRENSA

...Han dit de l'obra

TONI RUMBAU en PUTXINELLI.CAT

Va ser un plaure veure aquest treball de la ballarina italiana resident a Barcelona, Antonella D'Ascenzi, un exercici que havia iniciat el 2012 i que ha decidit reprendre-ho de nou, aprofitant la invitació rebuda pel Rómbic.

 

La idea és molt suggestiva i es basa en la relació del cos d'una marioneta, encarnada per la ballarina, i els seus fils. Espectacle, per tant, sobre la levitat i també sobre la gravetat, sobre el pes del cos i el desig de levitar i escapar-se d'allò que ens fa caure en terra. Una lluita entre masses físiques: la de la terra i la de la ballarina, que busca uns fils que troba i no troba, amb els quals elevar-se però que ningú controla. En realitat, és la mateixa ballarina la seva manipuladora, intentant va que algú des d'a dalt la manipuli, la bellugui, sense que ella hagi de fer gens. No és est el somni de les persones atrapades per la gravetat social?, deixar-se portar, no pensar, moure's automàticament? Però la realitat s'imposa sempre. Un es pot enganyar, pensar que hi ha algú que mou els fils, imaginar els moviments que hauria de fer si aquests estiguessin, fer nombres clàssics d'un circ de marionetes, posant-se la musiqueta d'una caixa de nines, en una regressió a la infància, quan es viu amb el pilot automàtic, però com dèiem, la realitat s'imposa. La ballarina acaba per terra, arrossegant-se (...)

 

Aquest és el discurs que vaig extreure de les imatges que De Ascenzi anava desgranant, en un espectacle que encara està en construcció, i que toca un tema d'alt voltatge poètic i filosòfic. No sé si l'artista és del tot conscient d'allò que té entre mans. Crec que sí, ja que els seus moviments van en aquesta adreça. Una obra d'una gran potencialitat de la qual m'agradaria veure la seva evolució.

FITXA ARTÍSTICA

Coreografia i interpretació Antonella D’Ascenzi


Direcció Pasquale Mariuno

Assessorament manipulació titelles i objectes Jordi Bertran, Cristina Robledillo


Escenografia original Oscar Merino González


Dissenyo de vestuari Cristina Robledillo


Foto d'escena Daniela Visciglio, Mary Posa

Musica Pi Ciccarelli, Circus Marcus, Laurent Zoppis, Insula Dulcamara


Realització d'objectes i titelles Antonella D'Ascenzi

 

COL·LABORACIONS

Casa taller de marionetes de Pepe Otal, Barcelona

AGRAÏMENTS ESPECIALS

Carlos Lopez i SOS Titelles, Marta Ruiz de Adra Dansa (Colòmbia), Martine Sicard, 2a Mostra Dons i Mans